Tuesday, September 1, 2009

Increase Your Financial IQ

Tengah baca buku INCREASE YOUR FINANCIAL IQ, karangan Robert T. Kiyosaki. Pengarang buku Best Seller, Rich Dad Poor Dad.

Belum habis lagi, jadi tak boleh nak share apa2 lagi kat sini. Cuma first ayat dalam buku ni pun dah berjaya menarik hati aku... Foreword dari Steve Forbes katanya:

"We are experiencing one of the worst financial crises in our country's history- a crises that has potential to affect not only ourselves, but also our children's children."

Jadi kepada kawan- kawan yang mungkin belum lagi merancang kewangan masa depan, lakukan sekarang. Masih belum terlambat.

Jika tuan/ puan tidak fikirkan pasal diri, fikirkan masa depan generasi kita. Kita penentu masa depan mereka. Dimana dan macam mana kita mahu tinggalkan mereka. Tinggalkan mereka dalam kesenangan atau kesusahan.

Sama- sama fikirkan.

p/s: Berminat untuk dapatkan ebook percuma, The Intelligent Investor (karya Ben. Graham tok guru Warrent Buffet) boleh email kat aku manaziz99@gmail.com

4 comments:

PG said...

Salam...ziarah

Hubungi Saya: said...

Salam Ramadhan Doc.

Saya amat mengalu- alukan pendapat Dr kat sini.

PG said...

Man..rajin2 lah update,baru best :)

manaziz said...

Tak sempat Dr.

Pagi marketing, petang appointment, malam management. Belum masuk bab family lagi ... hahaha :)

p/s: Nak seribu daya kan???