Monday, January 12, 2009

Mee Barokah di Terengganu

Untuk makluman sahabat- sahabat yang berada di Kuala Terengganu, Mee Kuning Barokah kini telah berada di Pasaran Kuala Terengganu. Setakat ni banyak terdapat di Seberang Takir.

Kalau jumpa Mee Barokah tu... beli- belilah. Tanda Support.

6 comments:

azizi said...

tak terpikir ke nak eksport ke amsterdam? ramai org islam kt sini ;-)

Azman Bin A Aziz said...

Hehehe...

Elok sampai je Amsterdam, mee basi.

Mungkin boleh Pokcik, dlm bentuk kering, macam spaghetti.

sinahuy nima said...

cik man,
camne kalu saya nk jual mee 2 kat sini?

Azman Bin A Aziz said...

Sinahuy -> Buat market survey dulu, kaji pasaran kat sana. Pastu kita fikir soal teknikal dan logistik.

Kat Terengganu baru start 2 minggu dah cecah 600 kg (1200 bungkus) sehari.

sinahuy nima said...

cikman,

mee kunin bumiputra kat area sg buloh, selnagor dan kwsn sekitarnya hanya 1 saja..mee makcik siti..pesaingnye mee kunin cap ape x igt tapi bkn bumi punye la.

Cikman kata: Pastu kita fikir soal teknikal dan logistik.

cthnya??

Azman Bin A Aziz said...

soal teknikal dan logistik:

Spt kaedah pemasaran, harga kilang, harga borong, harga runcit, margin, transport utk sampai kelang dsb. Banyak yg nak kena perincikan.

YG paling utama buat market survey. Bukan lihat sapa yg keluarkan produk mee saja / pesaing, banyak lagi, cth: Komposisi penduduk, bilangan penduduk, pekerjaan, corak perbelanjaan mereka, lifestyle, tahap gaji, cost of living... semua sekali yg berkaitan dengan duit... kena ambil kira. :)